Pse Mesazhet Tekst Janë Kaq të Shkëlqyera për Biznesin

Exchange insights, tools, and strategies for canada dataset.
Post Reply
relemedf5w023

Pse Mesazhet Tekst Janë Kaq të Shkëlqyera për Biznesin

Post by relemedf5w023 »

Marketingu me mesazhe teksti SMS është thjesht përdorimi i mesazheve tekst për të folur me klientët tuaj. Shkurt, është një mënyrë e zgjuar për kompanitë që të dërgojnë oferta speciale, përditësime dhe përkujtesa për njerëzit që duan të dëgjojnë prej tyre. Për më tepër, është një mënyrë shumë e shpejtë dhe e drejtpërdrejtë për t'u lidhur me klientët tuaj. Si pasojë, shumë njerëz i mbajnë telefonat e tyre afër gjithë ditën. Në të vërtetë, kjo i bën ata më të prirur të shohin një mesazh teksti menjëherë sesa një email. Është gjithashtu një mënyrë shumë personale për të kontaktuar. Prandaj, mund t'i bëjë klientët të ndihen të rëndësishëm. Në fakt, shumë njerëz preferojnë të marrin mesazhe nga markat e tyre të preferuara. Thjesht i bën gjërat më të lehta dhe më të shpejta për ta. Plus, mund të ndërtojë besim të fortë të klientëve.

Si të Filloni Dërgimin e Fushatat tuaja të Para me SMS
Për të filluar, ju nevojitet një listë numrash telefoni. Gjithashtu të dhënat e telemarketingut të siguroheni që të gjithë në këtë listë kanë thënë "po" për të marrë mesazhe nga ju. Kjo është shumë e rëndësishme. Për më tepër, është një ligj në shumë vende. Pas kësaj, zgjidhni një mjet të mirë marketingu me SMS. Ka shumë mundësi në dispozicion. Për më tepër, këto mjete ju ndihmojnë të dërgoni shumë mesazhe në të njëjtën kohë. Pastaj, duhet të krijoni mesazhin tuaj të parë. Mbajeni të shkurtër dhe konkret. Sigurohuni gjithmonë të përfshini edhe një thirrje të qartë për veprim. Për shembull, mund të thoni "Përgjigju PO për 20% zbritje!" Së fundmi, jepuni gjithmonë njerëzve një mënyrë të lehtë për të ndaluar marrjen e mesazheve tuaja. Për shembull, mund t'u thoni atyre "Përgjigju NDALO për të çregjistruar". Kjo ndihmon që klientët tuaj të jenë të kënaqur.

Image

Pjesët më të Mira të Marketingut me SMS
Marketingu me SMS është i shkëlqyer për disa arsye të thjeshta. Së pari, ka një shkallë shumë të lartë hapjeje. Kjo do të thotë që pothuajse të gjithë ata që marrin një mesazh do ta hapin dhe do ta lexojnë atë. Gjithashtu, njerëzit i lexojnë ato shumë shpejt. Për këtë arsye, mesazhi juaj shihet menjëherë. Një përfitim tjetër është shkalla e lartë e angazhimit. Njerëzit shpesh klikojnë në lidhje ose veprojnë sipas ofertave që marrin përmes mesazheve. Kjo mund të çojë në më shumë shitje. Është gjithashtu mjaft e lehtë për t'u konfiguruar. Nuk keni nevojë të jeni ekspert kompjuteri për të filluar. Në fakt, shumica e mjeteve janë të lehta për t'u përdorur. Për shkak të kësaj, edhe bizneset e vogla mund ta përdorin atë. Për më tepër, është një mënyrë shumë efektive nga ana e kostos për të tregtuar. Duke marrë parasysh gjithçka, mund të arrini shumë njerëz për një shumë të vogël parash.

Gjëra që duhet të dini për të qenë një tregtar i mirë
Për të qenë një tregtar i shkëlqyer me SMS, duhet të ndiqni disa rregulla kryesore. Për të filluar, dërgoni gjithmonë mesazhet tuaja në kohën e duhur. Për shembull, mos dërgoni mesazhe vonë natën. Gjithashtu duhet t'i bëni mesazhet tuaja personale. Kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa përdorimi i emrit të klientit. Përveç kësaj, nuk duhet të dërgoni shumë mesazhe. Njerëzit mund të mërziten shumë shpejt. Pra, duhet t'i përmbaheni një orari të mirë. Në fund të fundit, cilësia është më e mirë se sasia. Për më tepër, duhet të ofroni vlerë të vërtetë në mesazhet tuaja. Jepuni atyre zbritje, shitje sekrete ose lajme speciale. Kjo do t'i bëjë klientët tuaj të presin me padurim mesazhet tuaja.

Kontrollimi për të parë se çfarë po funksionon
Duhet të dini nëse marketingu juaj me SMS po funksionon. Pra, duhet të kontrolloni rezultatet tuaja shpesh. Mund të shikoni se sa njerëz i hapin mesazhet tuaja. Gjithashtu mund të shihni se sa njerëz klikojnë në lidhjet tuaja. Duke bërë këtë, mund të mësoni se çfarë u pëlqen klientëve tuaj. Pastaj, mund t'i ndryshoni mesazhet tuaja për të qenë edhe më të mira. Gjithashtu duhet të monitoroni shkallën e çregjistrimit. Nëse shumë njerëz po ndalojnë mesazhet, mund t'ju duhet të ndryshoni planet tuaja. Për shembull, mund të dërgoni shumë mesazhe. Ose, ofertat tuaja mund të mos jenë mjaftueshëm të mira. Si përfundim, kontrollimi i rezultateve tuaja ju ndihmon të përmirësoheni me kalimin e kohës. Kjo e bën marketingun tuaj më të suksesshëm.

E ardhmja e të folurit përmes mesazheve
E ardhmja e marketingut me SMS duket shumë e ndritur. Në të ardhmen, do të shohim mesazhe më të zgjuara. Për shembull, mesazhet mund të dinë se çfarë i pëlqen një klienti dhe t'i dërgojnë oferta shumë specifike. Në fakt, kjo tashmë ka filluar të ndodhë. Mesazhet mund të përfshijnë edhe më shumë fotografi ose video. Këto quhen mesazhe MMS. Duke pasur parasysh këtë, ato mund të jenë më argëtuese dhe tërheqëse për klientët. Gjithashtu, mund të shohim më shumë biseda dypalëshe. Klientët mund të bëjnë pyetje dhe të marrin përgjigje të menjëhershme nga një biznes. Për të përmbledhur, marketingu me mesazhe vetëm sa do të përmirësohet. Do të jetë një mënyrë më personale dhe e fuqishme për bizneset për të folur me klientët e tyre.
Post Reply